NOVOSTI

24.01.2024

Visual Productions – Svestrana obitelj kontrolnih rješenja

Tvrtka Visual Productions osnovana je 1999. godine te ima sjedište u Nizozemskoj. Visual Productions dizajnira i proizvodi inovativne kontrolere za instalacije te industriju LED i arhitektonske rasvjete.

LAV Studio - Visual Productions distributer Hrvatska

Trenutačni portfelj tvrtke sastoji se od različitih visokotehnoloških rješenja za upravljanje rasvjetom u ugostiteljstvu, muzejima, sakralnim objektima, maloprodaji, tematskim parkovima, brodovima za krstarenje i arhitektonskim znamenitostima. Jednostavnost rada i ugrađene komunikacijske tehnologije čine ove kontrolere rasvjete idealnim za integraciju sustava. Softverske aplikacije te hardverski uređaji dizajnirani su s velikim naglaskom na upotrebljivost, što je rezultiralo svestranim proizvodima jednostavnima za korištenje. Svi Visual Productions proizvodi mogu ''komunicirati'' s gotovo svim protokolima poznatim sistem integratorima, AV tehničarima te dizajnerima rasvjete.

LAV Studio - Visual Productions distributer - slika obitelji proizvoda

 

Integracija sustava je najučinkovitija kada uključuje besprijekornu integraciju upravljanja rasvjetom, ali i audiom te videom.  Upravo iz tog razloga su Visual Productions proizvodi integrirani s najrelevantnijim upravljačkim platformama poput Q-SYS, Pixera i Netgeara ali i kompatibilni s drugim proizvođačima poput primjerice MA Lighting, proizvođačem grandMA3 rasvjetnih kontrola.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je LAV Studio distributer Visual Productions inovativnih rješenja za područje Hrvatske.

U nastavku ćemo predstaviti nekoliko zanimljivijih proizvoda iz Visual Productions obitelji koje i sami koristimo u našim projektima.

 

Visual Productions CueCore3

LAV Studio distribucija - Visual Productions CueCore3

CueCore3 je kontroler rasvjete sa 2048 DMX kanala predviđen za stalne instalacije. Uređaj je potpuno solid-state, te je sigurno rješenje za kontrolu instalacije koje ne zahtijeva previše održavanja. Namijenjen je sistem integratorima te profesionalnim korisnicima, kao što su kazališta, koncertne dvorane i muzeji a koristi se za kontrolu, automatizaciju, stvaranje scenarija te snimanje i reprodukciju istih. CueCore3 je i rasvjetni kontroler za najzahtjevnije projekte arhitektonske rasvjete.

LAV Studio distribucija - Visual Productions CueCore3 back

Opremljen snažnim procesorom i velikom flash memorijom (DMX memorija od 6gb) koji nude široke mogućnosti programiranja u smislu reprodukcije, snimanja i automatizacije. Omogućuje do 16 istovremenih reprodukcija po 128 scena, a reprodukcija se može upotpunosti automatizirati te pokretati različitim protokolima temeljenim na IP, GPI, MIDI-u ili prema internom rasporedu. CueCore3 podržava Purple Cloud i programiranje putem dinamičkog web sučelja. Uključuje licencu CueluxPro softver za kontrolu rasvjete. Uređaj sadrži četiri DMX priključka, svaki je dvosmjeran i optički izoliran te MIDI ulaz i izlaz. Nasljednik je uspješnog, prema kanalima i memoriji manjeg CueCore2 koji za razliku od CueCore3 nije RDM kontroler.

 

Visual Productions Cuety

LAV Studio distribucija - Visual Productions Cuety LPU-1 i tablet s Cuety aplikacijom

Cuety je aplikacija za kontrolu rasvjete koja se u sustav integrira ethernetom putem Cuety LPU DMX interfacea. Ova aplikacija je nova generacija kontrolera rasvjete koji Vaš iPad pretvara u moćnu rasvjetnu konzolu. Ekonomičan i jednostavan za korištenje, Cuety omogućuje potpuno iskorištavanje mobilnosti iPada. Dolazi s punom podrškom za sva rasvjetna tijela, LED i konvencionalnu rasvjetu te DMX-om kontrolirane specijalne efekte.

LAV Studio Visual Productions distributer Hrvatska - Grafika povezivanja Cuety LPU sa tabletom i rasvjetnim tijelima

 

Cuety LPU je uređaj koji povezan putem Etherneta nudi optički izolirani DMX-512 priključak preko kojeg svoju rasvjetu spajate s Cuety korisničkim sučeljem. Dostupan je u dvije verzije. LPU-1 predviđen je za upravljanje stage rasvjetom, a LPU-2 je predviđen za fiksne instalacije te za razliku od LPU-1 nudi dodatne protokole kao što su OSC, UDP, TCP i HTTP. Upravo to omogućuje povezivanje sa širokim spektrom kontrolnih sustava i aplikacija kao što je Visual Productions Kiosc.

 

Visual Productions B-station2

LAV Studio distribucija - Visual Productions B-station2 front

B-station2 je samostalna kontrola rasvjete koja sa svojih šest tipki nudi mnoštvo integracijskih mogućnosti. Može se koristiti kao tipkalo preko kojeg se mogu slati kontrolne naredbe. One se mogu slati putem DMX-a, UDP-a, OSC-a, Art-Neta ili sACN-a. Tipke B-station2 kontrole su opremljene RGB LED prstenovima koji se mogu slobodno programirati kako bi stvorili intuitivno korisničko iskustvo, npr. naznakom koji je gumb odnosno scena osvijetljena je aktivna. B-Station2 idealan je uređaj za pokretanje rasvjetnih scena pohranjenih u CueCore2 ili LPU-2 kontroleru.

LAV Studio distribucija - Visual Productions B-station2

Za male projekte rasvjete, B-Station2 je pametno, kompaktno i potpuno samostalno rješenje. Opremljen dvosmjernim DMX priključkom, može se programirati putem web sučelja. Sadrži patch za 32 rasvjetna tijela i 6 reprodukcija.  Zbog mogućnosti povezivosti s mnogim protokolima kompatibilan je sa širokim rasponom opreme kao što su audio playeri, medijski poslužitelji i show kontrole te iz tog razloga vrlo praktičan za korištenje pri integraciji sustava.

 

Svi proizvodi iz Visual Productions obitelji dostupni su u našoj ponudi. Za više informacija pošaljite upit.

Uz navedene uređaje obitelj Visual Productions proizvoda uključuje CueCore te CueCore2, QuadCore, DaliCore (za DALI kontrolu), IoCore (modul proširenja za dodatne GPI,GPO i RS-232 portove), Kiosc Touch ( touch screen rješenje), RdmSplitter i DmxMerger (DMX alate)

Više o Visual Productions proizvodima možete saznati na njihovim stranicama.