fbpx

NOVOSTI

11.03.2024

Upoznajte zactrack – automatizirani sustav praćenja na sceni

lav studio - zactrack automatizirani sustav praćenja na sceni

Predstavljamo Vam zactrack, proizvođača prvog ‘’plug & play’’ automatiziranog sustava praćenja u stvarnom vremenu koji omogućuje potpuno automatizirano upravljanje scenskom rasvjetom, videom te zvukom u 3D radnom okruženju.

lav studio distribucija zactrack logo

zactrack Lighting Technologies GmbH osnovan je 2009. godine u Austriji.  Glavno sjedište tvrtke nalazi se u Beču a tamo su smješteni i odjeli proizvodnje te istraživanja i razvoja. Kako bi svojim klijentima mogla pružiti bolju prodajnu i korisničku podršku diljem svijeta, tvrtka je 2021. otvorila zactrack International GmbH s sjedištem u Paderbornu, Njemačka, koji je specijaliziran za internacionalnu prodaju, razvoj poslovanja, obuku i tehničku podršku. Kroz svoju distribucijsku mrežu, zactrack je prisutan u Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi, Aziji i Europi.

Automatizirani sustav praćenja na sceni

Integracijom rasvjete, zvuka i videa u objedinjeni sustav kojim upravlja jedan proizvod, zactrack podiže praćenje na višu razinu. Ova inovativna tehnologija označava novo poglavlje u stvaranju dinamičnih show efekata prilagođenih ljudskim iskustvima u raznim okruženjima kao što su primjerice koncerti, TV, kazališta i crkve. zactrack pruža svestrano rješenje za bilo koju produkciju, pritom osiguravajući impresivno iskustvo publike. Njegova upotreba je sve češća i na sportskim eventima pa smo tako ovaj sustav imali prilike vidjeti na poluvremenu prošlogodišnjeg Super Bowla.

Kako zactrack sustav funkcionira?

zactrack koristi visokotehnološke senzore za praćenje položaja osoba i pokretnih objekata u stvarnom vremenu. Korištenjem najsuvremenije radio tracking Ultra-Wide-Band (UWB) tehnologije, koja djeluje u frekvencijskom spektru od 6,2 do 6,7 GHz, maleni odašiljač koji izvođač nosi prenosi signale koji s iznimnom preciznošću donose podatke o njegovom položaju. Pomoću zactrack softvera, korištenjem napredne matematike za lociranje ispravnog položaja i orijentacije uređaja, ti se podatci obrađuju te integriraju s drugim sustavima poput primjerice rasvjetne kontrole, koja potom rasvjetnim uređajima postavlja lokaciju u prostoru na kojoj se osoba nalazi, a rasvjetni uređaj ‘’prati’’ izvođača ili određeni predmet po sceni. zactrack praćenje precizno određuje metu do +/- 5 cm točnosti te koristi naprednu matematiku predviđanja kako bi se nosio s brzinama pomicanja. Može pratiti gotovo sve od akrobata i hokejaša do trkaćih automobila.

zactrack automatizirani sustav pracenja - lav studio distribucija

Dakle, korištenje je vrlo jednostavno, osoba ili pokretni objekt koji se želi pratiti dobije maleni odašiljač (tracker) koji transmitira radio signale putem antena postavljenih uz pozornicu, a korištenjem 3D računalnog modela ti se signali obrađuju u realnom vremenu. To omogućuje savršeno usklađivanje i praćenje umjetnika tijekom nastupa. Tehnologija omogućuje jednostavnu kontrolu te preciznu regulaciju pokretnih rasvjetnih tijela, kamera ili video projekcija na prostor gdje se izvođač nalazi. Upravo ta potpunost njegove funkcionalnosti čini ga savršenim alatom za različite primjene poput kazališta, televizijskih studija, sportskih arena, koncertnih dvorana, korporativnih evenata i drugo.

 

zactrack rješenja

zactrack portfelj proizvoda nudi skalabilna rješenja za prostore svih veličina, od manjih intimnijih prostora (npr. kazališne scene) do velikih kompleksnih prostora poput koncertnih arena. Uz objedinjeni softverski paket za sve proizvode, zacktrack korisnici mogu uživati u istom skupu značajki odnosno mogućnosti na bilo kojem prostoru odnosno na svim zactrack proizvodima.

Jedna od tih mogućnosti jest mogućnost zoniranja područja izvedbe. Ta značajka omogućuje stage dizajnerima definiranja zona na sceni u kojima se automatski pokreću željene radnje, na primjer, omogućuje zatamljivanje ili promjenu boje pozadinskog osvjetljenja kada umjetnik na sceni dođe do određenog prostora odnosno unaprijed definirane zone.

Pregledajte video našeg testiranja zactrack SMART sustava na pozornici: LAV-Studio-zactrack-test

zactrack obitelj proizvoda sastoji se od tri člana:

zactrack PRO

zactrack SMART

zactrack mini

Kvaliteta praćenja održava se bez obzira koji zactrack proizvod odaberete. Više o pojedinom rješenju i razlikama između proizvoda možete saznati na zactrack product comparison stranici.

Ukoliko ste zainteresirani za demonstraciju/prezentaciju želimo naglasiti da je zactrack SMART sustav dostupan za demo te da Vam možemo prezentirati mogućnosti ovog sustava uživo.

Za više informacija o zactrack proizvodima i dostupnosti istih, pošaljite nam upit.