NOVOSTI

18.08.2023

TAF – Lider u proizvodnji visokokvalitetnih aluminijskih truss sistema

TAF aluminijski truss sistemi - lav studio prodaja isporuka i montaža aluminijskih truss sistema - naslovna slika

Truss Aluminium Factory (TAF) je tvrtka iz Češka koja postoji od 1998. godine. U tom se razdoblju TAF se etablirao kao jedan od vodećih lidera u proizvodnji visokokvalitetnih aluminijskih truss sistema u svijetu. Njihovi se proizvodi prodaju i distribuiraju diljem svijeta. Glavne karakteristike TAF proizvoda su varijabilnost, fleksibilnost, lakoća te jednostavnost korištenja. Naravno, uz visokokvalitetni materijal koji zajedno s strogo provjerenim postupkom zavarivanja, strogim testiranjem i visokostandardnim pakiranjem čine TAF proizvode onim što i jesu.

TAF na globalno tržište donosi cjelovitu liniju aluminijskih truss sistema. Njihova cjelokupna linija proizvoda uključuje višestruke aluminijske truss sisteme, truss tornjeve, truss krovove, truss LED okvire, razni odgovarajući pribor, utovarne rampe i mnogo drugih proizvoda.

Cjelokupna TAF proizvodnja slijedi usklađenu europsku normu EN 1090,  najnoviju normu za proizvodnju aluminijskih i čeličnih truss sistem, kao i ostale bitne standarde proizvodnje poput CE, TUV i GSI SLV koji pokazuju da je proizvodnja proizvoda napravljena, testirana i certificirana prema standardima EU.

Izuzetno smo ponosni da LAV Studio kao TAF distributer za područje Hrvatske, na naše tržište isporučuje visokokvalitetnu aluminijsku truss opremu ovog proizvođača.

 

TAF aluminijski truss sistemi - Linije proizvoda

Raznolikost i razne mogućnosti sastavljanja, spajanja i korištenja truss-a su zasigurno elementi koji razlikuju TAF od konkurentnih proizvođača. Kako bi ostao lider u ovom poslu TAF i dalje razvija te inovira svoje proizvode olakšavajući korisnicima svojih proizvoda korištenje istih. Linije TAF aluminijskih truss sistema razlikuju se prema vrsti korištenih tipova spojeva. TAF aluminijski truss sistemi - glavne vrste spojeva:

 • QUICKLOCK linija – ova linija je definirana sustavom brzih spojeva (quick-lock connection system). Najveća prednost ove vrste spoja jest brza i laka montaža truss-a uz visoku razinu čvrstoće i trajnosti. Također poznat kao i spojni truss, predstavlja najširi raspon TAF aluminijskih truss proizvoda.LAV Studio distribucija - TAF truss - prikaz quicklock spoja
  Saznajte više o proizvodima vezanim uz ovu liniju: FT Truss , PT Truss, ET Truss, LT Truss

 

 • BOLTED truss linija – ova linija predstavlja tradicionalni tip spoja. Segmenti su međusobno povezani s vijcima u sva četiri kuta truss-a. Postoje tri vrste vijčanih truss elemenata a podijeljeni su na light duty, medium duty i heavy duty.

  Saznajte više o proizvodima iz ove linije: Bolted Truss, Pre-Rig Truss

 

 • FORK truss linija – fork ili viličasti truss elementi spajaju se putem FORK spojnica. Na elementu se nalazi ženski set konektora s jedne strana truss-a i muški set konektora s druge strane koji se jednostavno spoje. Spoj se osigurava posebnim trnom vilice te sa sigurnosnom stezaljkom.

  Saznajte više o proizvodima iz ove linije: Fork Truss, Pre-Rig Truss

 

 • FALCONN truss linija – Falconn je najnovija TAF vrsta spoja te je predstavljena u seriji FN24 truss-a. Spajanje se temelji na vrlo jednostavnom sustavu zaključavanja koji ne zahtijeva korištenje drugog pribora za spajanje. Na svakom spoju nalaze se dva sigurnosna prstena, prvi zaključava konektor na mjestu a drugi osigurava vezu. Falconn sustav dvostrukog zaključavanja osigurava potrebnu čvrstoću i sigurnost spojenih elemenata.

  Saznajte više o proizvodima iz ove linije: Falconn Truss

 

TAF Tornjevi

TAF tornjevi kao i ostali truss elementi imaju širok raspon primjena. Dvije glavne odnosno osnovne vrste TAF sustava tornjeva dijele se na tornjeve koji se koriste kao nosači za razne truss sisteme (npr. u krovnim truss sistemima ili kod truss konstrukcija s velikim rasponom) i na PA tornjeve koji se koriste kao samostalni nosači zvučnih sustava (npr. line array).

Saznajte više o TAF tornjevima: https://eu.trussaluminium.com/towers

 

TAF Krovni truss sistemi

Široka paleta TAF krovnih sustava sastoji se od stvarno velikog izbora dimenzija i dizajna. Upravo to Vam daje slobodu izbora i pronalaska željenog rješenja.

taf truss aluminijski krov za pozornice - lav studio ponuda aluminijskih truss sistema, pozornica i konstrukcija

Saznajte više o TAF krovnim sistemima: https://eu.trussaluminium.com/roofs

 

TAF LED okviri

LED okviri iz TAF truss elemenata izvrsni su odabir za bilo koji događaj s projekcijom raznih sadržaja za javnost. Standardno nude tri dimenzije LED truss okvira i LED Support truss za vješanje LED ekrana većih dimenzija na vrlo uravnotežen i stabilan način.

taf aluminijski okviri za led ekrane - lav studio ponuda aluminijskih truss sistema

Saznajte više o TAF LED okvirima:  https://eu.trussaluminium.com/led-frames

 

TAF Totemi i U-torms

Totemi i truss prstenovi predstavljaju elemente proizvoda prema zahtjevima i potrebama kupaca.  Ovi kružni ili kvadratni ,,okviri’’ izrađeni od aluminijskih cijevi ili kvadratnih aluminijskih profila, otvaraju dodatne mogućnosti u jednostavnim truss instalacijama budući da se na njih mogu spojiti različiti truss elementi te ih tako pretvoriti u tvornički stup, disko toranj, držač za rasvjetu ili audio. Postoji mnogo različitih varijanti totemskih baza koje se razlikuju po veličini, obliku, korištenom materijalu, vrstama povezivanja a i po broju mogućih spojeva.

taf aluminijski totemi - lav studio distribucija

U-Torms su konstrukcije izrađene od aluminijskih cijevi različitog promjera i čvrstoće stijenke koje su međusobno spojive. Postoji mnogo različitih varijacija U okvira, ali svi imaju jednu zajedničku stvar. Oni otvaraju vrata kreativnosti u planiranju dizajna i montaži truss-a. Ovi se proizvodi mogu međusobno povezati na mnogo načina stvarajući ne samo dvodimenzionalne truss mreže nego i 3D formate bilo za vješanje A/V/L opreme ili jednostavno kao posebna truss struktura sa značajnim dizajnerskim učinkom.

taf aluminijski utorms - lav studio distribucija

Saznajte više o TAF totemima i U-tormu: https://eu.trussaluminium.com/totems-u-torms-alu

 

TAF utovarne rampe

TAF utovarne rampe izrađene su od aluminijskih profila posebno dizajniranih za velika opterećenja. TAF nudi široki raspon rampi koje se mogu mijenjati u dimenzijama kako bi odgovarale potrebama klijenata. Standardno proizvedene rampe dolaze u sljedećim širinama od 80 cm, 100 cm i 110 cm.

taf aluminijske utovarne rampe dostupne su u više veličina u lav studio ponudi - slika utovarne rampe za kombi

Saznajte više o TAF utovarnim rampama: https://eu.trussaluminium.com/truck-ramps

TAF aluminijski truss sistemi , kao i dodatna truss oprema dostupni su u našoj ponudi. Ukoliko Vam je potrebno cjelokupno truss rješenje kontaktirajte naš tim za dodatno savjetovanje a mi ćemo ponuditi rješenje prikladno Vašim potrebama.

POŠALJI UPIT