Klijenti: Tvrđave kulture Šibenik, Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku

Datum projekta: veljača 2021.

Tip projekta: Pro Light,

Jedan od najvažnijih simbola šibenske kulturne scene kroz povijest toga grada zasigurno je dvorana nekadašnjeg Kina Odeon. Nakon više od 20 godina zapuštenosti i propadanja ovo kultno mjesto rekonstruirano je u novu modernu multifunkcionalnu dvoranu namijenjenu glazbeno-scenskim događanjima, kino projekcijama, kazališnim predstavama, izložbama, konferencijama i drugim događanjima. Dvorana se nalazi u središtu Šibenika a svojom polivalentnošću ovom je gradu podarila novo mjesto za sve oblike i boje umjetnosti. Novim kulturnim prostorom upravlja javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik. Rekonstrukcijom dvorana je dobila i novi naziv, Kuća umjetnosti Arsen, kojim se odaje počast jednom od najvećih umjetnika novije hrvatske povijesti: akademskom glazbeniku, individualcu i intelektualcu, skladatelju, kantautoru, slikaru, aranžeru, prevoditelju, tihom obrtniku i pjesniku opće prakse, šibenskom glazbaru i umjetničkom geniju – Arsenu Dediću!

Slike projekta

Opis projekta

Prostor je u renovaciji podijeljen na dva dijela ulazno predvorje te na prostor dvorane. U ulaznom predvorju nalazi se ugostiteljski objekt s garderobom iz kojeg se ulazi u dvoranu, a gornja etaža prostora namijenjena je izvođačima i tehnici. Dvorana je kapaciteta od 300 stajaćih odnosno 150 sjedećih mjesta, a opremljena je prema najnovijim produkcijskim standardima – profesionalnom audio i rasvjetnom opremom. Izuzetno smo ponosni da samo prilikom rekonstrukcije objekta sudjelovali u projektiranju profesionalnog rasvjetnog rješenja te opremanju dvorane istom.

Dvorana će se koristiti za različite glazbeno scenske namjene stoga je i rasvjetna oprema trebala biti usklađena s budućom funkcijom. Kako bi se ta rasvjetna multifunkcionalnost i ostvarila, isporučili smo deset ROBE ROBIN ParFect 150 FW RGBA LED zoom reflektora, šest ROBE ROBIN Pointe pokretnih hibridnih beam spot reflektora te dvanaest ROBE ROBIN LEDBeam 150 pokretnih LED beam-wash reflektora. Za potrebe scenskih efekta isporučene su i dvije haze mašine njemačkog proizvođača Look Solutions – njihov poznati model UNIQUE 2.1, kojeg karakterizira vrlo niska potrošnja tekućine u odnosu na haze mašine drugih proizvođača. Za distribuciju DMX signala instalirana su tri ENTTEC RDS8 DMX/RDM razdjelnika. Nakon završene rekonstrukcije i opremanja dvorane, Kuća umjetnosti Arsen otvorena je u lipnju 2021. godine kao jedinstvena kulturna infrastruktura u Hrvatskoj.

Slični projekti