Klijenti: Hrvatski dom u Splitu

Datum projekta: 2019.

Tip projekta: Rasvjeta,

Koncertna dvorana Hrvatski dom Split, javna je ustanova u kulturi koje se bavi organizacijom raznih koncerata I glazbeno-scenskih djela. Ova koncertna dvorana s kapacitetom od preko 250 mjesta jedno je od najpoznatijih kulturnih središta grada Splita. Zgrada Hrvatskog doma datira iz davne 1908. godine te sukladno tome ima vrlo životopisnu povijest. Projektirana je u secesijskom stilu arhitekture a izgrađena je prema viziji arhitekta Kamila Tončića. Kroz povijest je imala vrlo važnu ulogu u splitskoj glazbenoj zajednici ali isto tako i kazališnoj. Projekt obnove zgrade Hrvatskog doma Split započeo je 2017. Godine. U prosincu 2020. godine potpuno obnovljeni Hrvatski dom te koncertna dvorana službeno su otvoreni za javnost. Tako je Split dobio svoj novi hram glazbe i umjetnosti. Izuzetno smo ponosno što smo malim dijelom kao Robe distributeri za Hrvatsku, sudjelovali u projektu obnove pri opremanju koncertne dvorane profesionalnom scenskom rasvjetom.

Slike projekta

Opis projekta

Koncertna dvorana Hrvatskog doma intiman je i predivan prostor. Ima izvrsnu akustiku i koristi se za razne koncerte i izvedbe. Obično se na pozornici odigra preko desetak predstava mjesečno pojačanih sa svakodnevnim izvedbama tijekom Splitskog ljeta koje traje mjesec dana. Dvorana se također koristi za razne konferencije i prezentacije. Kako bi dvorana na svoje goste ostavila još bolji vizualan dojam, za potrebe scenskog osvijetljena pozornice isporučili smo veći broj Robe rasvjetnih tijela. Kombinacijom Robe T1 Profile te Robe ROBIN® LEDWash 600 opremili smo prostor vrlo učinkovito. T1 Profile je danas ‘’must have’’ za kazalište, televiziju ili turneje.

550 W Multi-spectral LED engine, s rasponom zumiranja od 7° do 49° uz razne efekte poput rotirajućeg gobo kotača, kotača za animacije i rotirajućih prizma, posebno je dizajniran za ispunjavanje izazovnih zahtjeva različitih aplikacija unutar jednog sveobuhvatnog uređaja. LEDWash 600 ima 37x 10 W RGBW multichip LED diode, raspoređenih u 3 koncentrična  prstena s izlazom boja u rasponu od nježnih pastelnih do najbogatijih zasićenja. T1 i LEDWash 600 se koriste kao glavna rasvjeta na pozornici. Projekcijom dinamičkih gobo uzoraka na stražnji zid iza pozornice, prostor dobiva mogućnosti prikazivanja raznih atmosfere koje se lako prilagođavaju potrebama. Integriranje Robe inteligentne rasvjete omogućilo je ovom prostoru da u potpunosti funkcionira kao vrhunski prostor za izvedbe u 21. stoljeću. Nakon pauze zbog prvo građevinskih radova, a potom pandemije, u 2022. godini Koncertna dvorana održala je više koncerata od svih koncertnih dvorana u Hrvatskoj. Pa možemo zaključiti kako su nova ROBE rasvjetna tijela implementirana u pravom trenutku.

Slični projekti