Klijenti: Hard Rock Cafe Dubrovnik, Klarisa d.o.o.

Datum projekta: veljača 2023

Tip projekta: Rasvjeta, Bine i konstrukcije,

S obzirom na masovnu turističku posjećenost tijekom cijele godine i pozicioniranje kao jedan od istaknutih europskih gradova, Dubrovnik je bio idealno mjesto za realizaciju projekta otvaranja prvog licenciranog Hard Rock Cafea u Hrvatskoj. Ovaj uzbudljivi pothvat realiziran je u travnju 2023. godine kada je Hard Rock® Cafe Dubrovnik po prvi puta otvorio svoja vrata. Smješten na adresi Poljana Paška Miličevića 4, ovaj jedinstveni prostor, nekadašnji samostan Klarisa, preobražen je u prekrasan kafić/restoran koji se prostire na više od 850 četvornih metara. Sastoji se od tri glavna prostora, uključujući unutarnji prostor i Rock shop, dvorište s terasom te ‘’uličnu’’ vanjsku terasu s pogledom na čuvenu Veliku Onofrijevu fontanu. Zaposlenici Hard Rock Cafea Dubrovnik svoje posjetitelje dočekuju s izvanrednom atmosferom obogaćenom klasičnim rock memorabilijama, poput gitara, kostima i fotografija poznatih glazbenika. Upravo ta jedinstvena kombinacija stvara doživljaj koji će posjetitelje odvesti u nezaboravan svijet rock and rolla te im pružati nezaboravno iskustvo.

Slike projekta

Opis projekta

Izuzetno smo ponosni što smo prilikom pripreme izvedbe ovog predivnog restorana/kafića sudjelovali u projektiranju te opremanju prostora profesionalnom rasvjetnom, stage i truss opremom. Sva ponuđena oprema iz naše distribucije, zadovoljila je stroge standarde Hard Rock International licence te smo na naše i klijentovo zadovoljstvo ubrzo krenuli s implementacijom iste.

 

RASVJETA

U Hard Rock Cafeu se nalaze dvije odvojene pozornice, manja unutrašnja, namijenjena je za nastupe solo/duo/trio izvođača, a na većoj vanjskoj pozornici smještenoj u atriju, mogućnosti su puno veće i na njoj HRC može ugostiti veće bendove. Za scensko osvjetljenje tih pozornica ponudili smo te implementirali veći broj Robe LED rasvjete. Na unutrašnjoj pozornici instalirali smo Robe ParFect 150™ RGBA rasvjetna tijela koja imaju svijetlu svjetlosnu zraku u ACL stilu s kontrolom zuma i visokim CRI-jem u ekonomičnom LED formatu. 7x 40W RGBA multičipova daje izlaznih 2800 lumena uz zoom range od 3,8 do 60 stupnjeva. Na vanjsku pozornicu implementirali smo isto rješenje samo u IP 65 obliku, Robe iParFect 150™ FWQ RGBA. Rasvjeta se kontrolira putem dva Visual Production Cuety LPU-2, kontrolnih DMX sučelja s aplikacijom za upravljanje rasvjetom preko tableta.

 

BINE I KONSTRUKCIJE

Obje pozornice sastavljene su Everdeck Versa 750 praktikabla nosivosti od 750 kilograma po kvadratnom metru. Praktikabli su napravljeni od vodootporne protuklizne šperploče u crnoj boji. Uz njih isporučena je i montirana sva dodatna oprema za instalaciju poput spojnica, noga, nivelira, profila za montažu zastora i zastori.  Uz pozornicu implementirana je TAF FT34 aluminijska kvadratna konstrukcija koja služi za postavljanje rasvjete. Konstrukcija je u RAL 701 boji a sastavljena je od podne baze te raznih kutnih i kvadratnih segmenata.

 

OSTALA SCENSKA OPREMA

Kako bi upotpunili scenski doživljaj za potrebe live događaja isporučili smo i Look Solutions Unique 2.1. haze generator od 1,5 kW koji se može kontrolirati putem DMX signala.

Tijekom cijelog procesa planiranja te same instalacije održavali smo jasnu komunikaciju s našim klijentom.  Upravo to nam je pomoglo osigurati vrhunski finalni proizvod koji je ispunio sve klijentove potrebe i zahtjeve.

Nositelj ovog projekta bili su naši partneri LAV Projekt, na čijim stranicama možete saznati više o projektiranju te implementaciji audio i video opreme za potrebe ovog projekta. Saznaj više: LAV Projekt

Više informacija o Hard Rock Cafe-u Dubrovnik i njihovim eventima saznajte na društvenim mrežama.

Instagram /  Facebook 

Slični projekti